Smiruje se situacija sa koronom u regionu

  • 31.05.2021. 17:27

U posljednja 24 sata situacija sa korona virusom u regionu se polako smiruje, pa je tako zabiljezen manji broj slučajeva nego prošlog vikenda.

U Sloveniji je potvrđeno novih 91 slučajeva, što je najmanje u posljednjih nedelju dana, a jedan pacijent je preminuo od posljedica virusa.

U Srbiji je epidemiolog Predrag Kon rekao da su brojevi novoinficiranih i dalje visoki ali da postoji stabilizacija „na visokom nivou“.

„U Beogradu se vidi jasan pad. Sa druge strane, trebalo je nekome omogućiti da radi“, rekao je epidemiolog, povodom otvaranja bašta kafića.

U Hrvatskoj je na korona virus u nedjelju bilo pozitivno 40 osoba, dok je 12 preminulo, a aktivno je 1.935 slučajeva.

U Republici Srpskoj registrovano je još 10 novih slučajeva, dok je sedam osoba preminulo, a u Federaciji BiH prijavljena su još 24 zaražena, dok je 13 osoba preminulo.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je preminula jedna osoba od posljedica vuirusa, dok je 18 bilo pozitivno od ukupno 815 testiranih.

Kada se radi o Sjevernoj Makedoniji tu je prijavljen najmanji broj novoobolelih - troje, dok je pet pacijenata preminulo.

U Mađarskoj je pet pacijenata preminulo, a prijavljeno je i 156 novih slučajeva, dok su u Bugarskoj zabilježena 53 nova slučaja i pet smrtnih slučajeva.

U susjednoj Rumuniji potvrđena su 153 nova slučaja, a 36 pacijenata oboljelih od korone je preminulo.

Тагови:
  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм