Sjeverna Makedonija

Sobranje jednoglasno izglasalo prelaznu Vladu

  • 03.01.2020. 20:24

Sobranje Sjeverne Makedonije jednoglasno je izglasalo prelaznu Vladu koja će voditi zemlju do parlamentarnih izbora 12. aprila, nakon što je dosadašnji premijer Zoran Zaev podnio ostavku.

Prelaznu Vladu na čelu sa Oliverom Spasovskim /SDSM/ izglasao je 101 poslanik, a uzdržanih i protiv nije bilo, prenose makedonski mediji.

Spasovski je u ekspozeu naveo da je pred Sjevernom Makedonijom važan period kada se očekuje nesmetano funkcionisanje svih institucija.

"Ovo je vreme kada treba organizovati fer i demokratske izbore, ali i da se završe aktivnosti na putu ka članstvu u NATO-u i EU", rekao je Spasovski, koji je do sada obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Kadrovi iz redova opozicije preuzeće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo rada i socijalne politike kao garancija za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

Tako će Naće Čulev preuzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Ministarstvo rada i socijalne politike preuzeće Rašela Mizrahi.

Dosadašnji ministar za rad Mila Carovska /SDSM-a/ zamijenila je vicepremijera za ekonomska pitanja Koču Anđuševa, koji je napustio Vladu.