Ukinuto vanredno stanje

Srbi koji uđu u Sloveniju, a nisu bili u EU, moraju u karantin!

  • 18.05.2020. 17:07

Slovenačka vlada je 14. maja ukinula stanje epidemije virusa Covid-19 i time postala prva evropska zemlja koja je donijela takvu odluku, ali je većina epidemioloških mjera ostala na snazi, izjavila je danas ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković.

Najvažnija pravila koja se uvode od ukidanja stanja epidemije je, kako kaže, nesmetan prelazak granica, bez obaveznog karantina (samoizolacije) za sva lica koja imaju privremeni ili stalni boravak na teritoriji EU i boravila su proteklih 14 dana na teritoriji EU.

Na granici im se samo uručuje letak Nacionalnog instituta za javno zdravlje o sprečavanju širenja epidemije.

Za sve državljane trećih zemalja, dakle i Srbije, kao i državljane EU, koji su boravili van EU duže od 14 dana, uvešće se mjera obaveznog karantina (samoizolacije) u trajanju od 14 dana osim za diplomate, vozače kamiona kao i lica koja vrše zdravstvene poslove ili humanitarni rad u Sloveniji, objasnila je Vlatkovićeva.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.