Srećan kraj drame: Pronađena mala Kjara (8)

  • 13.04.2021. 18:24

Nestala djevojčica iz Rusije Kjara (8), za kojom se tragalo od sinoć pronađena je živa i zdrava, javljaju crnogorski mediji.

"Vijestima" je rečeno da je djevojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na ljekarski pregled.

U akciji potrage i spasavanja učestvuju vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta.

Pored njih, u potrazi su učestvovali pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psim tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom, a poslijepodne je angažovano i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom.

- Ogroman broj građana je dalo nemjerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo -  saopštili su iz operativnog štaba.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko tijelo.

Za djevojčicom kojoj se od ponedjeljka predveče kada je posljednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, gubio svaki trag, tragali su i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Kotora i Tivta i više desetina građana.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena u noći između ponedjeljka i utorka oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja satima padala u Boki.

Ipak, tokom cijele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.