Центар црногорског приморја

Сутра званично отварање љетње туристичке сезоне у Будви

  • Извор: Танјуг
  • 01.06.2024. 15:07

Представница хотелске групације ХГ "Будванска ривијера" Јелена Калуђеровић најавила је да се сутра званично отвара љетња сезона у Будви и истакла да је туризам на тој дестинацији ове године забиљежио раст од 30 одсто у односу на претходну.

Представница хотелске групације ХГ "Будванска ривијера" Јелена Калуђеровић најавила је да се сутра званично отвара љетња сезона у Будви и истакла да је туризам на тој дестинацији ове године забиљежио раст од 30 одсто у односу на претходну.

Она је за Танјуг навела да је Туристичка организација општине Будва прошле године увела лијеп догађај који најављује главну туристичку сезону, као и да туристички посленици дијеле сезону на предсезону, главну туристичку сезону и постсезону.

- Манифестација је планирана за 8. јун на којој ће бити приказан документарни филм о почецима Словенске плаже, како је то Будва изгледала након земљотреса из 1979. године и како је кренула та идеја о градњи зеленог концепта у том периоду - најавила је она.

Калуђеровић је истакла да туристичко насеље Словенска плажа, које се налази у срцу Будве, ове године прославља 40 година постојања.

- То добро знају бројни гости из Србије који нам долазе већ 30 година, што је значајан јубилеј за град Будву и за Црну Гору као туристичку дестинацију - казала је Калуђеровићева.

Према њеним ријечима, политичка дешавања у свијету, нису утицала на туризам у Црној Гори.

- Сва ова геополитичка дешавања у свијету ипак нису утицала на туризам и што је нама, туристичким посленицима, драго, јер се испоставило након корона вируса да је туризам у једном поновном налету и да ништа не може да заустави све оно што се дешава - лијепе ствари које се дешавају у туризму и хотелијерству - поручила је она.

Подсјетила је да је у фебруару црногорска туристичка понуда представљена на сајму туризма у Београду.

- Ту нас чекају гости из Србије који желе да на вријеме резервишу своје смјештаје у Будви, тако да и ове године имамо велико интересовање - навела је она.

Поручила је да су се бројни скупови већ десили у Словенској плажи, као и то да се нада да ће тако бити и у наредној сезони.

Будва ће и ове године бити центар црногорског приморја, истиче она и додаје да је Будва сачувала своју душу и своје срце, традицију и дух културе и зато јој се гости ипак из године у годину враћају.

- Ових дана се заиста биљежи одлична попуњеност и вјерујемо да ће се тај тренд наставити и у наредном периоду - рекла је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм