Хорор

Свештник у Хрватској пријављен за сексуално узнемиравање дјетета

  • Извор: Дневник.хр
  • 17.10.2024. 17:16

Фра Владимир Видовић разријешен је свих дужности и привремено му је забрањено јавно обављање свештеничке службе због могућег казненог дјела.

Како сазнаје Дневник.хр ради се о недоличном понашању и сексуалном задиркивању једног дјетета, за шта је јутрос поднесена пријава.

Видовић је рођен 1982. године у Винковцима, као прво од четворо дјеце, а у постулатуру Хрватске провинције св. Јеронима фрањеваца конвентуалаца примљен је 2007. године, када је уписао Католички богословни факултет (КБФ) у Загребу.

Након године постулатуре ушао је у новицијат у самостан светога Фране на Цресу. По завршетку године кушње је 2009. године дао своје прве редовничке завјете и наставио студије на КБФ-у у Загребу, на којем је 2013. године дипломирао.

Свечане редовничке завјете положио је 4. листопада 2012. године у Загребу, а 2013. године заређен је за ђакона у загребачкој катедрали по рукама кардинала Јосипа Бозанића, а за свештеника у родним Слаковцима 2013. године по рукама монс. Ђуре Хранића, надбискупа ђаковачко-осјечкога.

Од 2016. године је национални духовни асистент Фрањевачког свјетовног реда и подручни духовни асистент Војске Безгрешне. Такође врши службу равнатеља Дома св. Антуна водитеља Пучке кухиње на Светом Духу те је уједно духовник Ансамбла Колбе и директор Фестивала кршћанског казалишта.

Широј јавности најпознатији је управо као водитељ пучке кухиње у којој се свакодневно подијели више стотина оброка. До 2020. припремали су око 300 оброка дневно, али се током протеклих неколиког година због раста цијена значајно повећао број угрожених грађана па сада у просјеку послуже око 400 оброка дневно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.