Cesta između Zlatar-Bistrice i Poznanovca

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj, poginuo maloljetnik

  • 01.07.2021. 15:27

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na brzoj cesti između Zlatar-Bistrice i Poznanovca poginula je jedna osoba.

Sudarili su se šleper i automobil. Kako piše Danica, poginuo je 17-godišnjak koji je upravljao ličnim automobilom.

"Danas, 1. jula, oko 00,05 sati na brzoj cesti D14 u visini Selnice, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila zbog nepropisnog preticanja, odnosno maloljetnik koji je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, nakon preticanja vozila nije se vratio u saobraćajnu traku kojom se do tada kretao te se vozilom u vlasništvu 85-godišnje hrvatske državljanke sudario s teretnim motornim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin", piše policija.

"Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila, maloljetnik. Tijelo je preveženo u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku  u Zagrebu.

Uviđaj saobraćajne nesreće obavio je zamjenik Opštinskog državnog advokata u Zagrebu zajedno sa policijskim službenicima.

Zbog uviđaja saobraćajne nesreće saobraćajnica je od 00,35 do 06,00 sati bila zatvorena za sav saobraćaj", piše policija.

(Index.hr)