Pored Miloja, obraz sačuvali i vatrogasci

Vatrogasac Bojan odbio da ide na narod: "Nismo tu da budemo sila države pred ljudima željnim pravde"

  • 30.12.2019. 18:26

Nemile scene sa protesta iz Crne Gore, kada je na vjernike SPC ispaljen suzavac, iznjedrile su novog heroja, a riječ je o Bojanu Rukavini - vatrogascu koji je odbio da pruži asistenciju policiji.

Rukavina je odmah nakon toga poslat pred disciplinsku komisiju koja će ga, kako se pretpostavlja, najvjerovatnije suspendovati jer je šef vatrogasne u Baru iz vladajuće partije. 

"Vatrogasci treba da predstavljaju nadu za unesrećeni narod, a ne da glume silu državnog aparata pred ljudima koji su glavni pravde. Pametnome dosta", napisao je Bojan na svojoj Fejsbuk stranici.

Ubrzo potom, ovaj vatrogasac je objavio i Odluku kojoj se šalje pred disciplinski komisiju, i to uz komentar: "Kad sam bio mali znao sam svoj pravac, biću vatrogasac a ne policajac.

Nakon svoje objave na društvenim mrežama, ovaj hrabri Baranin je počeo da dobija na stotine poruka podrške i komentara jer je brzinom munje ova informacija počela da se šeruje po mrežama. 

"Bojan je postao vatrogasac kako bi čuvao građane i radio za opšte dobro a ne da bi dobijao naređenja da kao vatrogasac štiti jednu partiju od građana. Bojan neće na svoj narod po cenu svega. Bojan ima lavlje srce" stoji između ostalog među komentarima.