Сплит

Вјероучитељица ошамарила ученика на часу

  • Извор: Слободна Далмација
  • 22.10.2024. 17:19

Неугодан инцидент догодио се у једној основној школи на ширем сплитском подручју. Како су медији незванично сазнали из два извора, у јануару ове године учитељица која у тој школи предаје вјеронауку наводно је ударила шамар једном од својих ученика.

Због деликатности цијеле ситуације и јер је у случај уплетена малољетна особа, медији нису објавили о којој се школи ради, као ни идентитет учитељице.

Упит су медији, наравно, послали директорици ове основне школе, уз напомену да имају незванична сазнања да је вјероучитељица ударила шамар једном од ученика. Директорица је потврдила да се у школи заиста у јануару ове године догодио инцидент.

Тијело женске особе пронађено у рупи од хотела прекопута Клиничког центра

Тијело женске особе пронађено у рупи од хотела прекопута Клиничког центра

Директорица није навела што се тачно десило и што је претходило оваквом понашању вјероучитељице, која је у тој школи запослена дуже од 25 година.

Али, да су у школи и те како схватили озбиљност цијеле ситуације, показује то што су истог тренутка предузели одређене кораке како би заштитили дијете које је претрпјело ову трауму. Вјероучитељици је након свега изречена опомена.

"Истина је да се у школи догодило неприхватљиво понашање вјероучитељице у јануару 2024. године", написала је директорица.

Још је додала:

"Након што је школа сазнала о догађају, одмах је о томе обавијестила све релевантне институције будући да школа поштује све законске прописе Републике Хрватске. Родитељима и ученику пружена је сва помоћ и подршка стручно-развојне службе школе. Предметној учитељици изречено је Упозорење из радног односа с могућношћу редовног отказа уговора о раду. Исто тако, школа је о догађају обавијестила и Катехетску канцеларију у Сплиту, који је вјероучитељици такође изрекао мјеру Упозорења. Наша школа мјесто је нулте толеранције на све облике насиља те директорица и стручно-развојна служба школе реагују у свим можебитним случајевима било какве врсте неприхватљивог понашања", стоји у одговору директорице.

Ћерка фудбалске легенде тврди да ју је славни тајкун сексуално узнемиравао

Ћерка фудбалске легенде тврди да ју је славни тајкун сексуално узнемиравао

Упит о овом случају "Слободна Далмација" је послала и Катехетској канцеларији у Сплиту још у петак, али до закључења писања текста нису добили њихов одговор на ову тему.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.