O zabrani ulaska na KiM

Vulin: Albanci se plaše mojih riječi

  • 28.06.2018. 17:06

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da se Albanci plaše njegovih riječi, te da su mu zbog toga zabranili ulazak na KiM na Vidovdan, ali i poručuje da, po savjetu predsjednika Srbije, neće reagovati na tu zabranu.

U izjavi Tanjugu Vulin, međutim, kaže da ga iznenađuje da se njegovih riječi "plaše i Evropljani, koji nam često drže lekcije o slobodi govora".

"Pronašli su još jednu tačku koja ih spaja i povezuju, ovaj put to je uvođenje verbalnog delikta. Razgovarao sam sa predsjednikom i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem i složili smo se da se uzdržim od bilo koje akcije, koja bi se mogla iskoristiti kao opravdanje za nasilje prema Srbima koji obilježavaju Vidovdan", rekao je Vulin, navodeći da zbog toga danas neće ići na KiM.

Dodao je, međutim, da neće prestati da misli i govori, ma koliko pokušavali da mu to zabrane.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм