Ulcinj

Za žurke i buku na rijeci, slijedi paprena kazna

  • 01.07.2020. 21:19

Ada Bojana svrstana je u kategoriju “Tihe zone u prirodi”. Ovako je odlučila zakonodavna vlast u Ulcinju nakon što su odbornici u lokalnom parlamentu donijeli Odluku o Akustičkim zonama.

Ovom odlukom konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj mjeri remetile red i mir.

Prema odluci najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30. To je jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ko ne bude poštovao ovu odluku, biće sankcionisan, a novčane kazne su do 10.000 evra.

Udruženje vlasnika objekata Ada Bojana izrazili su zahvalnost svim odbornicima Skupštine opštine Ulcinj.

- Apelujemo na sve vlasnike kućica da poštuju ovu odluku a nadležne institucije da sprovode kaznene odredbe i da više ne dozvolimo da se na Adi Bojani organizuju glasne žurke. Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svet koji je jedinstven na ovom prostoru, naveli su iz Udruženje vlasnika objekata Ada Bojana .

Nadaju se da će se Vlada još jače uključiti u zaštitu rijeke Bojane kroz svoje i kroz aktivnosti iz nadležnosti javnog preduzeća Morsko Dobro koje upravlja ovim djelom obale, Uprave Pomorske sigurosti koja je nadležna za sigurnost plovidbe na rijeci Bojani i upravi za Vode koja je veoma bitna u rješavanju prohodnosti rijeke.