Zaplijenjeno 260 kilograma marihuane

  • 10.04.2021. 13:07

Crnogorska policija zaplijenila je oko 260 kilograma marihuane na graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša na granici sa BiH i uhapsila lice čiji su inicijali B.G. /37/ iz Podgorice.

Policija je na prelazu Vraćenovići kontrolisala teretno vozilo, kojim je upravljao B.G, i u posebno izrađenom "bunkeru" u priključnom vozilu pronašla je drogu, za koju se sumnja da je namijenjena za krijumčarenje ka jednoj od država zapadne Evrope.

U kamionu nije bilo legalne robe namojenjene za izvoz, već je prazan trebalo da napusti teritoriju Crne Gore, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio hapšenje lica B.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i promet droge.

Iz policije su naveli da je ova višemjesečna policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovana sinoć, a sprovođena je kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, sa ciljem presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka BiH, Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Evrope.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina.

Prošle godine policija je spriječila krijumčarenje više od 2,5 tone marihuane i 12 kilograma heroina, dok je od početka ove godine u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od tone marihuane. 


 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.