Sastanak

Dobra saradnja skupština Republike Srpske i Vojvodine

  • 05.04.2019. 19:35

Saradnja je intenzivna, a veze snažne - poruka je nakon sastanka predsjednika Parlamenta Republike Srpske sa delegacijom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine. 

Sastali su se u Banjaluci i naglasili da se nastavlja intenzivan rad na poboljšanju zakonskih okvira za unapređenje svih vidova saradnje.

"U tom smislu smo usvojili i okvirni plan rada za 2019. godinu koji sadrži naše neke aktivnosti planirane, a, u osnovi, zasnovane na razmjeni međusobnih iskustava sa ciljem što kvalitetnijeg rada stručnih službi", kaže generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske, Nebojša Zgonjanin.

Sastanak je organizovan s ciljem razmjene iskustava. Saradnja dva parlamenta svakim danom je sve jača na mnogim poljima. 

28 generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac

"Skupština AP Vojvodine, takođe, razmjenjivala svoja iskustva sa Skupštinom Republike Srpske u dijelu razvoja eParlamenta i digitalizacije rada. U tom smislu, mi smo vrlo blizu realizacije i tog izuzetno značajnog plana", kaže Generalni sekretar Skupštine AP Vojvodine, Nikola Banjac.

Koliko su veze dobre i koliko jačaju, potvrđuje i to da vojvođanska Skupština ima poslaničku grupu prijateljstva sa Narodnom skupštinom Republike Srpske. 

"Moram da vam kažem da Skupština AP Vojvodine broji 120 poslanika, od toga je 75 poslanika, na dobrovoljnoj bazi naravno, su članovi ove Poslaničke grupe prijateljstva", kaže Dmitar Stanišić, predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske.

Memorandum o saradnji dva Parlamenta potpisan je 14. novembra 2017. godine u Novom Sadu. 

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм