Član Predsjedništva BiH

Ivanić: Vidovdan veliki dan za srpski narod

  • 28.06.2018. 15:01

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas u selu Medna kod Mrkonjić Grada da je Vidovdan veliki dan za srpski narod, a posebno za Vojsku Republike Srpske koja je odbranila narod u najtežim trenucima.

"Da nije bilo Vojske Republike Srpske bilo bi više žrtava, poginulih i stradalih", rekao je novinarima Ivanić na obilježavanju Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH. 

On je istakao da pripadnici Vojske Republike Srpske sa ponosom mogu da gledaju u prošlost u kojoj su imali značajne bitke. 

"Osnovna stvar je što su bili ključni oslonac za opstanak Republike Srpske. Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk ponosno može da obilježava Vidovdan kao slavu Vojske Republike Srpske", istakao je Ivanić. 

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk. 

Тагови:
  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм