Министар унутрашњих послова

Дачић: Београд за дијалог, али и спреман да заштити Србе

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2024. 12:28

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је Србија за дијалог о Косову и Метохији, али да је спремна да на све начине заштити животе својих грађана и српског народа на Космету.

Указујући на "ратне бубњеве" који долазе из Приштине, Дачић је истакао да није реално ако неко заиста мисли да војно може да се пореди са Србијом.

Он је рекао да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти мисли да ће, ако отвори мост на Ибру који дијели српски сјеверни од албанског јужног дијела Косовске Митровице, добити 50 одсто на предстојећим изборима.

"Али, шта ће тада бити са миром и са безбједношћу?", упитао је Дачић.

На Косово стигао контигент од 300 британских војника

На Косово стигао контигент од 300 британских војника

Он је за телевизију "Прва" рекао да је проблем неспровођење Бриселског споразума и да је то показатељ некредибилности међународне заједнице, која је била његов гарант.

Дачић сматра да је за Србију важно да Срби на Косову и Метохији имају своју организацију, односно заједницу српских општина и да на основу тога произилази српска полиција, српски тужиоци, српске судије и све остало.

Он је рекао да се ситуација промијенила и да је све оно што сада говоре западне земље у ствари понављање онога што је рекао предсједник Србије Александар Вучић.

Самопроглашено Косово постало придружени члан Парламентарне скупштине НATO, Мађарска једина гласала против

Самопроглашено Косово постало придружени члан Парламентарне скупштине НATO, Мађарска једина гласала против

"Први пут се десило да су Америка и ЕУ и Русија и Кина подржале Вучићеве мјере, односно оно што је он рекао у вези са Косовом и Метохијом", рекао је Дачић.

Говорећи од предстојећем засједању Генералне скупштине УН и учешћу предсједника Србије на сједници, Дачић је навео да је то мјесто гдје се може остварити велики број контаката, што је добро за Србију.

Када је ријеч о хапшењу Новосађанке која је скинула, згазила и запалила заставу Србије, Дачић је навео да ће тужилаштво даље водити поступак против ње због вријеђања угледа Србије, али да он сматра да је три мјесеца затвора, колико је предвиђено за ово дјело, мало и да би се то дјело требало много оштрије кажњавати. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)