Ухапшен у суботу

Дачић: Ухапшеног припадника ОВК идентификовала породица коју је мучио

  • Извор: СРНА
  • 14.10.2024. 12:37

Некадашњег припадника терористичке Ослободилачке војске Косова М.И, који је ухапшен на Хоргошу због ратног злочина над цивилима, идентификовала је породица коју је мучио, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

"Осумњичен је да је заједно са другим припадницима ОВК мучио једну српску породицу, одвели су их у неки камп и мучили. Они су га идентификовали", рекао је Дачић.

Он је навео да је ријеч о старој оптужници, још из 1999. године, и да је он био у евиденцији.

"Ви то погледате када неко пролази на граници и зато ти спискови и постоје. Тако је и ухапшен. На списковима су људи који се терете за кривична дјела, у овом случају се ради о злочину против цивилног становништва", рекао је Дачић за "Вечерње новости".

Дачић: На Хоргошу ухапшен осумњичени за ратни злочин против цивила

Дачић: На Хоргошу ухапшен осумњичени за ратни злочин против цивила

На питање да ли постоји могућност да М.И. буде пуштен, како је то раније чињено под притисцима, Дачић је рекао да није било много таквих случајева.

"Дешавало се да буде у иностранству, па се изврши притисак да не изруче ухапшене нама. Онда одлуче да их пусте, или буде нека манипулација као у Сјеверној Македонији, када је наводно из притвора пуштен бивши војник такозване ОВК Бљерим Рамадани", навео је Дачић.

На граничном прелазу Хоргош у суботу, 12. октобра, ухапшен је М.И. осумњичен да је 1999. године у Приштини заједно са више припадника терористичке ОВК починио ратни злочин над супружницима српске националности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм