Лијепе вијести

Дјевојчица која се отровала алкохолом пуштена из болнице

  • Извор: Информер
  • 24.09.2024. 19:47

Трогодишња дјевојчица која се у Лазаревцу отровала алкохолом и била у коми неколико дана, како сазнаје Информер, добро је, њено здравствено стање је стабилно и она је пуштена из дјечије болнице у Тиршовој.

Према информацијама смјештена је у хранитељску породицу. И њена мајка П. Ј. изашла је из болнице у Београду, гдје је била задржана око седам дана. Она је одмах саслушана у полицији и против ње је у редовном поступку поднијета кривична пријава због кршења породичних обавеза.

Ова жена са четворо дјеце из два брака живјела је у селу Брајковац, када је добила спонтани побачај у трећем мјесецу трудноће, па је Хитна одвезла у болницу. Тамо су је оперисали и задржали на лијечењу, а дјеца од 13, 12, 8 и 3 године су остала сама код куће. Најмлађа кћеркица тада је попила алкохол из флаше и отровала се. Љекари су утврдили да је имала 4,5 промила алкохола у крви. У бесвјесном и врло тешком стању нека три сата касније довезена је у болницу, али су доктори успјели да јој спасу живот.

Њена сестра и браћа су дотрчали до комшије да траже помоћ, када је дјевојчица пала, а он није имао ауто да је одмах вози у болницу, већ је тражио број дјететовог оца. Када га је позвао, човјек је био у Шапцу, па је дошао тек за сат и по времена и дијете одвезао у дом здравља у Лазаревцу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: