"Србија има пријатеље и храбрости"

Ђурђевић Стаменковски за АТВ: У судбоносним тренуцима за српски народ нисмо савили кичму, нисмо поклекли

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 09:08

У овим судбоносним тренуцима за српски народ ми нисмо савили кичму, нисмо поклекли, супроставили смо се намјери да нас неко жигоше, да нас осуди и осрамоти, каже за АТВ министар за бригу о породици и демографију Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.

"Јединство српског народа је увијек било значајно кроз историју и када се осврнемо на одређене догађаје у нашој прошлости, ми обично јадикујемо што тада нисмо били сложни. Данас немамо разлога да се преиспитујемо, зато што смо положили испит зрелости. Сложни смо, јединствени смо, повезали смо стратешки Републику Српску са Србијом и то више није само слово на папиру, то није само изговорена ријеч. Конкретно се нешто ради, министарства се повезују, потписују се споразуму. Министарство за бригу о породици Србије и Министарство породице, омладине и спорта Српске договориле су будуће догађаје и поставиле камен темељац наше сарадње у жељи да се боримо да нас има са обје стране Дрине. Да Срби остану на својим огњиштима, да се рађају и раде, да буду поносни на своје поријекло и идентитет, а управо то овај сабор данас слави.

У овим судбоносним тренуцима за српски народ ми нисмо савили кичму, нисмо поклекли, супроставили смо се намјери да нас неко жигоше, да нас осуди и осрамоти и показали смо да Србија има пријатеље и храбрости", каже Ђурђевић Стаменковски за АТВ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм