Киша и јак вјетар

Хладни фронт јури према Србији, овај дио први на удару

  • Извор: Телеграф
  • 10.10.2024. 21:20

И док је у Србији данас било сунчано, централни и западни дио Европе био је на удару бившег урагана Кирк, који је овим предјелима донио јаке вјетрове и обилне падавине.

Док се хладни фронт премијештао према Србији, испред њега је са Медитерана у склопу јужног струјања до Србије стизала врло топла  ваздушна маса.

Хладни фронт све је ближи Србији, али испред њега над подручјем Србије и даље преовладавају изражена југозападна висинска струјања.

Врло топло је и ове вечери, а температуре достижу и 25 степени, у Београду је 22 степена Целзијусова.

Појачан југозападни вјетар има фенски ефекат.

Убијен Краљ соларијума

Убијен Краљ соларијума

У ноћи пред нама слиједи промјена времена, а хладни фронт већ је стигао до Словеније и Хрватске и доноси јаку кишу, обилне пљускове са грмљавином, јак сјеверозападни вјетар и захлађење.

Очекује се јаче наоблачење, а хладни фронт већ рано ујутро стићи ће до сјеверозапада Србије и донијети кишу и пљускове са грмљавином, али и јак сјеверозападни вјетар, уз захлађење. Врло брзо ово погоршање времена премијештаће се и преко осталих предјела Србије, док ће од средине дана и током послијеподнева са сјевера услиједити престанак падавина и разведравање.

У већем дијелу Србије очекује се да падне од 5 до 15 литара кише по квадратном метру, а хладни фронт донијеће осјетнији пад температуре.

За викенд суво, још у суботу ујутро на југу и југоистоку понегдје са кишом.

У недјељу умјерено облачно вријеме.

Максимална температура за викенд биће око 20 степени.

Отац убијене Ангелине након свједочења дјечака из ''Рибникара'': ''Он је као лед''

Отац убијене Ангелине након свједочења дјечака из ''Рибникара'': ''Он је као лед''

Сљедеће седмице под утицајем антициклона и високог ваздушног притиска, биће суво. Јутра ће бити хладна и магловита, а током дана сунчано и умјерено топло.

Дакле, након сутрашњег пролазног захлађења са падавинама, наредних 10 дана Србију не очекују падавине, нити јаче захлађење, а вријеме ће бити у складу са календаром.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм