Милош Вучевић

"Када имамо мир и стабилност, онда можемо градити"

  • 26.09.2024. 16:10

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да је Србац, гд‌је су данас уручени кључеви станова за младе брачне парове, лијепо уређена општина, што потврђује колико су потребни политички мир и стабилност, јер када то постоји онда се може и градити.

Вучевић је честитао брачним паровима који ће данас ријешити једно од најважнијих питања – кров над главом.

"Када имате свој стан, онда знате да сте свој на своме и да можете даље да радите и напредујете у животу", рекао је Вучевић.

Он је начелнику општине Србац Млађану Драгосављевићу пожелио и да се у Српцу што прије крене са градњом новог стамбеног објекта, као и да листе чекања малишана за вртиће буду што дуже.

Предсједник Додик: Плаћам стан онима који имају троје дјеце, а они који у наредним годинама добију толико дјеце, биће им враћено све што су уплатили

Предсједник Додик: Плаћам стан онима који имају троје дјеце, а они који у наредним годинама добију толико дјеце, биће им враћено све што су уплатили

Шетајући од вртића "Србија" до локације гд‌је су изграђени станови, он каже да се увјерио да је Србац лијепо уређена општина, са пјешачком зоном и уређеним новим фасадама.

"То ми је још једном потврдило колико су нам потребни политичка мир и стабилност, јер када то имамо, када смо заједно и радимо заједно, онда можемо и градити, решавати проблеме, борити се за веће плате и пензије", рекао је Вучевић.

Начелник Драгосављевић је рекао да је поносан што је ова локална заједница обезбиједила средства за реализацију пројекта изградње зграде за младе брачне парове у овој општини, јер је то први пројекат тог типа у Српској.

Он је истакао да је зграда урађена према највишим стандардима и опремљена да буде на понос општини као инвеститору, али и будућим станарима.

Вучевић: Вртић

Вучевић: Вртић "Србија" у Српцу да допринесе опстанку српског народа

"У фази смо израде главног пројекта за још један овакав блок, који би по нашим процјенама требало да почне са градњом идуће године", рекао је Драгосављевић.

Он је истакао да ће пројекат допринијети пронаталитетној политици у овој општини.

Бојан Балабан, отац двоје д‌јеце, рекао је да је 20 породица у Српцу ријешило своје стамбено питање по врло повољним условима.

"Желим да захвалим општини Србац и начелнику што су овај пројекат привели крају", навео је Балабан, те додао да ће у згради живјети више од 20 малишана са својим породицама.

Он је рекао да младим брачним паровима значи пуно што су станове добили по 1.200 КМ по метру квадратном јер се тржишне цијене за некретнину у Српцу тренутно крећу око 2.200 КМ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Србије Милош Вучевић уручили су данас у Српцу кључеве станова за 20 младих брачних парова.

Вриједност пројекта изградње зграде за младе брачне парове износила је 1,69 милиона КМ, а инвеститор је била општина Србац.

Средства су највећим дијелом обезбијеђена путем четврте емисије обвезница, док је цијена стамбеног простора, која је дефинисана одлуком Скупштине општине Србац, износила 1.200 КМ по метру квадратном.

Пратите нас и путем Вибера