КиМ

Кордон италијанских карабињера се повукао са главног моста на Ибру

  • 01.09.2024. 14:01

Кордон италијанских карабињера повукао се са главног моста на Ибру.

На мосту, који раздваја јужни од сјеверног дијела Косовске Митровице, гдје већином живе Срби, као и до сада остаје неколико карабињера са два блиндирана и два теренска возила, преноси РТС.

Додатне снаге Кфора распоређене на мосту на Ибру

Додатне снаге Кфора распоређене на мосту на Ибру

Полиција самопроглашеног Косова упала је у петак, 30. августа, у зграде привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг Клиничко-болничког центра Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије Фонда ПИО, просторије Канцеларије за Косово и Метохију Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Делегација Српске листе јуче је на одвојеним састанцима са амбасадорима земаља Квинте, замјеником команданта Кфора и шефом Унмика Каролин Зијаде указала на потребу хитне акције међународних представника, повратка на пређашње стање и спречавања нових једностраних потеза Приштине којима се протјерују Срби са Косова и Метохије.

Најновију једнострану акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и Амбасада САД, те амбасадори Њемачке, Велике Британије и Француске. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)