Ријечи које је написала кидају душу

''Лежим непомично, чекам посљедњу хемотерапију'': Потресна објава преминуле Мине Пошарац (23) се дијели мрежама

  • 18.10.2024. 13:08

Мина Пошарац (23) из Руме, дјевојка за коју је народ скупљао новац за лијечење, преминула је јуче. Боловала је од агресивног тумора који се у највећем броју случаја јавља на мозгу, међутим, њој је откривен на кичми.

Од ње се цијела Србија опрашта, а на на друштвеним мрежама поново се дијели њена објава у којој говори животу са канцером.

– Лежим тако непомично у кревету, 70 кг, ћелостер, чекам своју посљедњу хемотерапију и размишљам… Размишљам наравно о томе колико живот зна да буде суров и натјера нас да промијенимо своја размишљања и очекивања од истог. Ово на слици је дјевојка пуна самопоуздања, позитивна, лијепа, пуна живота, она којој је једино било битно како ће да изгледа и да се проведе. Зашто овако причам, зато што желим да знате да ћемо сви научити лекције о животу на овај или онај начин али рећи ћу вам нешто искрено. Живите овај живот на начин на који ви то желите, не дозволите да се сутра кајете због нечега што нисте урадили или пропуштених прилика и погрешних одлука, слушајте искључиво себе, своје амбиције, своје жеље и своју душу… – писала је Мина у објави на Инстаграму прошле године.

Даље додаје да више ни сама не зна хоће ли икада више бити иста она Мина прије болести.

– Сада, када не знам да ли ћу икада више бити она иста дјевојка са слике, знам само једно. Да се све опет поново догоди, ништа не бих промијенила, била бих исто неозбиљна, исто раздрагана и позитивна. Ваљда је то тако када си млад. Не журите са старењем.. Не вијајте вријеме, волите сваки овај луди тренутак младости јер ће нас све живот кад тад научити важним лекцијама и приморати нас да одрастемо, сазримо… Ја сам то морала да учиним преко ноћи, оног момента када сам морала да схватим, да је срећа заправо постојати и за почетак помјерати руке и ноге, бити здрав… – закључила је.Мина Пошарац била је велики борац и није одустајала од своје битке да побиједи тумор, а њена прича је цијелу Србију подигла на ноге.


Пуна снаге, љепоте и жеље за животом

У неколико својих интервјуа Мина је навела да жели да живи. Грађани су се непрестано дивили њеној снази, енергији и храбрости.– Моја жеља је да живим, смијем се, растем, развијам се и рађам! Сада сте ми потребнији него икада у животу! Молим све хуманитарне људе добре воље да ми помогну да прикупим новац за своје лијечење. Мени не недостаје апсолутно ништа осим новца. Ја желим, ја сам јака, ја сам побједник – написала је Мина раније ове године.

Преминула Мина Пошарац, дјевојка за коју се борио регион

Преминула Мина Пошарац, дјевојка за коју се борио регион

Најагресивнији тумор се вратио и закомпликовао њено стање

Подсјетимо, до фебруара 2022. године Мина је живјела уобичајеним животом. Тада је осјетила бол у кичми, није могла да устане и изгубила је контролу над тијелом и отад је у колицима. Након хоспитализације, урађене магнетне резонанце, оперисана је. Међутим, биопсија након хируршке интервенције, заувијек је промијенила Минин живот – дијагноза је била најзлоћуднији тумор мозга који јој је на кичми.– Услиједила је операција у марту исте године и све је било у реду, чак ми је речено и да сам побиједила и да га више нема, али на моју жалост на контролном магнету утврђено је да се тумор вратио и сада су ствари много компликоване – рекла је Мина Пошарац раније за “Блиц“.

Како је испричала, тумор се појавио на истом мјесту на ком је већ био и због тога љекари не желе да је оперишу, јер сматрају да је превише ризично. Међутим, једна приватна клиника у Турској је давала наду да ће Мина побједити смртоносну болест.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.