Мајка Андрије Чикића

Мајка дјечака убијеног у Рибникару: Коста К. је био чудан. Како је могуће да то нико није видио?

  • Извор: ТВ Прва
  • 13.10.2024. 11:56

Мајка Андрије Чикића, дјечака који је изгубио живот у масакру у "Рибникару" када је малољетни К. К. убио 9 својих другова и чувара школе говорила је о том страшном злочину за ТВ Прву.

"Човјек тражи разлог зашто дише, због чега живи. Ја немам више дјеце и покушавам да нађем неки разлог. Ја свог сина не могу да вратим, али ћу урадити све да не настрада још неко дијете. Покушавам да разумијем шта се десило и како је могло да се деси, ко је одговоран за то. Како је могуће да нико није одговоран за 10 угашених живота. Морамо под хитно да мијењамо нешто у нашем систему како се ово не би поновило", рекла је Сузана Станковић Чикић.

"Ми смо свјесни да је насиље постало сувише присутно у нашем друштву. Чини ми се да је након трагедије насиље ескалирало. Због тога је важно да се спусти старосна граница кривичне одговорности. Малољетно лице треба да буде довољно зрело и свјесно посљедица. Ми родитељи смо одговорни за своју дјецу. Сви треба да се тргнемо и пробудимо, јер ће се другачије и родитељи понашати када буду знали да ће сносити одговорност за оно што њихова дјеца раде", додала је Станковић Чикић.

Мучан утисак на суђењу Кости К. - људи се плаше

Мучан утисак на суђењу Кости К. - људи се плаше

Она је нагласила да ће родитељи у том случају другачије гледати на своју дјецу и вјероватно правовремено реаговати.

Посебно је болно то што за сада нико није одговоран за овако стравичан злочин.

"Ја мислим да су родитељи добрим дијелом одговорни за оно што се десило. Како је могуће да нико није примјетио да дијете има проблеме? Сада након трагедије чујем од неких његових вршњака да је био чудан. Како је могуће да одрасле особе то нису видјеле? То је нешто о чему у будућности треба да водимо рачуна. Дјеца морају да буду свјесна да све што раде има своје посљедице", додала је мајка настрадалог дјечака.

Појео ''магичне печурке'' па сјекиром себи одсјекао мушкост: Дијелове донио у тегли пуној снијега

Појео ''магичне печурке'' па сјекиром себи одсјекао мушкост: Дијелове донио у тегли пуној снијега

Она је нагласила да родитељи треба да схвате да родитељство није игра, те да се систем вриједности искривио и улога породице се изгубила.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)