Директор канцеларије за КиМ

Петковићу забрањено да за Видовдан буде на Космету

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2024. 11:42

Директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петру Петковићу онемогућено је да посјети Косово и Метохију и да за највећи српски празник – Видовдан буде са српским народом, саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу се подсјећа да је Петковић већ годину и по дана због противправних забрана Приштине онемогућен да посјети Косово и Метохију и Србе који тамо живе.

- До ове забране долази уочи нове рунде дијалога у Бриселу на високом политичком нивоу и нема сумње да је /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти и на овај начин желео да покаже да га никаква нормализација односа не занима и да је једина његова политика кршење свих постигнутих споразума - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије су нагласили да је Петковићева посјета најављена у складу са свим важећим договорима и споразумом о слободи кретања, а да је сврха доласка била искључиво вјерског карактера, уз посјету социјално угроженим породицама.

- Курти је посету забранио и тиме погазио све тековине бриселских преговора. Упркос свему, Београд ће наставити да помаже свој народ на Косову и Метохији и да не наседа на Куртијево тренирање мишића и провокације, а он ће у Бриселу добити лекцију какву заслужује - поручено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм