Пункт Мердаре

Приштина укинула мјеру забране уласка робе из централне Србије

  • Извор: СРНА
  • 07.10.2024. 14:28

Министарство унутрашњих послова самопроглашеног Косова укинуло је забрану уласка производа који се из централне Србије пласирају на тржиште јужне српске покрајине.

Уклањање мјера забране српске робе важиће само за административни пункт Мердаре, док мјере забране остају на снази на осталим пунктовима са Србијом.

Новом одлуком, коју је надлежним институцијама данас прослиједио министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља, забрана "увоза" ових производа биће замијењена "детаљном контролом" камиона који улазе из централне Србије, преноси РТС.

Њемачка је раније запријетила властима у Приштини неучешћем на самиту Берлинског процеса ако не укину забрану робе из централне Србије.

Привремене приштинске институције забраниле су улазак робе из централне Србије на подручје Косова и Метохије 14. јуна 2023. године, након што су припадници МУП-а Србије ухапсили тројицу припадника такозване косовске полиције, јер су илегално прешли административну линију.

До хапшења је дошло пошто су порасле тензије на сјеверу покрајине јер је Приштина насилно увела у зграде четири општине градоначелнике Албанце, изабране на изборима на којима Срби нису учествовали.

Влада у Приштини саопштила је тада да уводи мјере из разлога безбједности, односно зато што сумња да се у камионима са робом из централне Србије превози оружје на Косово и Метохију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.