Милош Јевремовић

Прва изјава нападнутог жандарма: "Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја"

  • Извор: Б92
  • 08.07.2024. 11:52

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић обратио се након што је нападнути припадник Жандармерије пуштен из болнице.

"Данашњи дан је за нас посебно битан јер је изашао из болнице наш херојски припадник Милош Јевремовић. Он је био јако рањен и то на доста незгодном мјесту. Није био погођен витални крвни суд, операција је била успјешна и за нас је најбитније то што је успио да сачува свој живот. Приведено је више лица, извршени разговори са више лица за које се сумња да припадају тој групи вехабија. Желим да се захвалим и подстакнем ту значајну улогу коју је показао наш припадник. Када му је живот висио о концу нашао је довољно снаге да ликвидира терористу", рекао је Дачић.

Дачић је додао да је предсједник Србије Александар Вучић је најавио да ће одликовати Милоша.

„То ће се десити веома брзо. Желим да се захвалим предсједнику и свимна који су посјећивали нашег Милоша у болници", додао је Дачић.

Дачић је рекао да се у Србији укида црвени степен пријетње од терористичког акта.

"Сада ћемо прећи на жути ниво, то је умјерени степен. То подразумијева појачану позорност и присутвост наших припадника у неким институцијама у којима се налази велики број људи", додао је он.

Након дачића обратио се и рањени жандарм Милош Јевремовић.

"Желио бих да се захвалим подршци својих колега, породице, министру и предсједнику Вучићу. Ја сам добро, као што видите. Србија треба да буде поносна на људе као што сам ја. Има ту још много момака који вриједно раде и који желе да Србија буде безбједна", рекао је Јевремовић.

Ивица Дачић је нападнутом жандарму Милошу Јевремовићу уручио плакету за изузетну храброст и посвећеност полицијском послу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)