Манифестација

Свечано затворени "Дани Српске у Србији"

  • 26.09.2024. 21:20

"Дани Српске у Србији", током којих се Српска представила у 12 градова Србије, свечано су затворени вечерас у Зрењанину, уз поруку да ова манифестација доказује повезаност Срба са обје стране Дрине.

Манифестацију су пригодним бесједама на свечаности у Културном центру затворили министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић и потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, а претходно се обратио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Свечаности затварања присуствовали су и министар правде Српске Милош Букејловић, шеф Представништва Млађен Цицовић, предсједник и потпредсједник Скупштине града Лакташи Саша Поповић и Срђан Благојевић и друге званице.

У умјетничком дијелу свечаног затварања одржан је концерт групе "Оне три у огледалу" из Бањалуке.

Овогодишња манифестација "Дани Српске у Србији" имала је 16 програма из свих крајева Српске који су приказани у 12 градова Србије. Уз културно-умјетничке програме одржани су сусрети привредника Републике Српске и Србије са представљањем инвестиционе понуде Српске, као и сусрети делегација градова и општина.

Делегације су предводили представници Владе Републике Српске и Представништва Републике Српске у Србији, а манифестација је отворена 20. септембра у Народном позоришту у Београду.

"Дани Српске у Србији" организују се с циљем јачања сарадње између Републике Српске и Србије и очувања културе, традиције, језика и писма.

Пратите нас и путем Вибера