Отмичар их илегално довео

У Нишу пронађена отета дјеца из Румуније

  • Извор: Телеграф
  • 17.10.2024. 17:41

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са потпредсједником Владе и министром унутрашњих послова Румуније Маријаном Каталином Предојуом и том приликом га обавијестио да су отета дјеца из Румуније пронађена, будући да је овај случај, током претходних дана, заокупљивао румунску јавност.

Наиме, министар Дачић је обавијестио свог румунског колегу да су припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције, Службе за сузбијање криминала и Управе за технику, у сарадњи са Полицијском управом у Нишу поступајући по пријави кривичног дјела отмица извршеног у Румунији, ухапсили румунског држављанина А. М. (1970) због сумње да је отео своје троје малољетне дјеце такође румунске држављане старости 11, 9 и 8 година.

Предложен притвор за још два малољетника због лажних дојава о бомбама

Предложен притвор за још два малољетника због лажних дојава о бомбама

На основу криминалистичко-обавјештајних информација, министар Дачић је румунском колеги рекао да је српска полиција,у Улици Димитра Туцовића у Нишу, свега 15 минута по активирању српске картице и мобилног телефона, око 14:30 часова, зауставила аутомобил „мерцедес“ са румунским регистарским таблицама, којим је управљао отац отете дјеце М.А. (1970), као и троје малољетне дјеце М.Р.А. (2016), М.А.А. (2015) и М.Р.А. (2013).

Дачић је додао да постоје основи сумње да је осумњичени А. М. дјецу отео и илегално довео у Србију, као и да је отмицу планирао доста раније.

Срушио се авион, има мртвих

Срушио се авион, има мртвих

Он је иначе, у посљедњих мјесец дана више пута долазио у Србију, док његова дјеца нису званично ушла у земљу.

Такође, истакао је да је код њега полиција пронашла и заплијенила више мобилних телефона и више различитих СИМ картица.

Румунска и српска полиција координираће даље активности на овом случају.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм