Саопштила полиција

Ухапшен мушкарац због сумње да је учествовао у сукобима у Звечану прошле године

  • Извор: СРНА
  • 25.07.2024. 07:52

Мушкарац чији су иницијали Д.Д. ухапшен је у јужном дијелу Косовске Митровице због сумње да је учествовао у сукобима у Звечану у мају прошле године, саопштила је такозвана косовска полиција.

Против Д.Д. поднесена је кривична пријава у вези са наводним нападом на службено лице током сукоба, објавила је такозвана косовска полиција на свом Фејсбук профилу.

Сумњичи се за наводна кривична дјела противуставно дјеловање с циљем напада на уставни поредак такозваног Косова, угрожавање лица под међународном заштитом, учешће у групи која врши кривично дјело и хулиганизам и напад на службено лице.

Из приштинске полиције наводе да ће све даље акције бити предузете у сарадњи и координацији са органима правосуђа, преноси "Косово онлајн".

Хајризи побјегао са Космета уз благослов полиције?

Хајризи побјегао са Космета уз благослов полиције?

Ухапшеном се ставља на терет да је у мају прошле године у Звечану учествовао у сукобу припадника Кфора, тзв. косовске полиције и грађана, када је повријеђено више од 50 Срба и око 25 припадника Кфора.

Припадници тзв. косовске полиције су тада упали у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, при томе користећи сузавац, димне и шок бомбе како би спријечили Срба да уђу у општинске просторије.

Тада је повријеђено више Срба, а полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.

Пратите нас и путем Вибера