Александар Симоновић

Ухапшен угледни београдски професор: Огласила се супруга

  • Извор: Курир
  • 23.10.2024. 13:21

Угледни професор Машинског факултета у Београду др Александар Симоновић, ухапшен је 19. септембра у Киргистану!

Министарство спољних послова потврдило је за Курир да су два држављанина Србије ухапшена у Киргистану и да је о њиховом привођењу обавијештен конзулат Србије у Москви који предузима све радње и активности из своје надлежности.

Да је др Александар Симоновић ухапшен у иностранству потврдила је и његова супруга Бранка Симоновић, која је за портал ИН4С рекла да је њен супруг отпутовао у Киргистан као преводилац и стручни консултант са путним налогом Машинског факултета.

Опрез: Ово су најчешће преваре приликом куповине половних аутомобила

Опрез: Ово су најчешће преваре приликом куповине половних аутомобила

Додала је и да су јој добронамјерни пријатељи објаснили да је у питању замјена идентитета, да је ангажован најбољи адвокат и да ће брзо све бити ријешено.

"Како је вријеме одмицало, постало нам је јасно да је у питању нешто много озбиљније, да би се на крају испоставило да су притворени за давање мита, што нема никаквог додира са истином, бар што се мог супруга тиче“, категорична је Бранка Симоновић у изјави за ИН4С.

Каже да им је савјетовано да се не оглашавају али да су ћутали и због породице.

"Мајка мог супруга је лошег здравственог стања и свјесни смо да ће га ово сазнање додатно искомпликовати. Али, више немамо куд, јасно нам је да, ако се не укључе наше институције и јавност, све може поћи по злу. У питању су људски животи. Судбина наше породице је у рукама људи који знају да мој супруг није крив. Фирма с којом је сарађивао има потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи с Машинским факултетом“, прича Бранка Симоновић, мајка троје малољетне дјеце.

Петрушев поново у Звезди

Петрушев поново у Звезди

Она је додала да зна да њен супруг није крив и да није умијешан у било шта нечасно.

"То знају његове колеге, пријатељи и сви који га познају. Зато апелујем на државне органе, на нашу дипломатију да дају свој допринос. Сашини пријатељи су контактирали нашу амбасаду у Москви под чијом јурисдикцијом је Киргистан, они су дали налог отправнику послова у Киргистану да испита случај. Отправник послова је боравио у Бишкеку, али није успио да се види са притворенима, што је још један разлог за страх и доказ о нивоу људских права и слобода“, каже за Бранка Симоновић за портал ИН4РС.

Др Александар Симоновић, својевремено један од најмлађих професора Београдског универзитета, доскорашњи продекан за наставу и шеф Катедре за ваздухопловство, предавач је 13 предмета на Машинском факултету и плодоносан научник, што потврђују десетине објављених радова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.