Карабурма

''Упомоћ! Треба ми контакт неког хватача змија'': Београђанка у проблему молила за помоћ

  • Извор: Телеграф
  • 26.09.2024. 09:58

Објава за помоћ због змије која је ушла у дом пара на Карабурми наишла је на подсмјех појединих, али акција је успјешно завршена иако је контакт који је тражен изостао.

Наиме, једна Београђанка написала је апел на мрежама тражећи контакт некога ко би могао да помогне и да змију избаци из дома њених родитеља.

Иако је било забринутих људи који су изразили наду да ће све бити у реду, примјетно је да су многи одлучили да се нашале због настале ситуације и молбе.

"Свако ожењен може да помогне", "Да је прасе или јагње, радо бих се одвезао", "Забога, то је змија, није дрекавац", "Мунгос, Зоо врт, Калемегдан", само су неки од коментара на објаву, а интересантно је и да су углавном мушкарци нашли за сходно да је прилика прикладна за подсмјех, док су жене махом испољиле саосјећање.

Срећом, иако је конкретна помоћ изостала и од оних који су били ради да је пруже дајући савјете коме да се обрати, госпођа је објавила да је све ријешено захваљујући Ветеринарском центру.

Иначе, на објави су се појавили и они који су тврдили да су имали проблем са гујама цијелог љета и то на подручју Старчева.

Змије у Београду

Ваља напоменути да змије у Београду не спадају у отровне, међутим не препоручује се да им грађани прилазе, а нарочито да их убијају, јер су оне и законом заштићене.

Казна за убијање змије се креће од 14.000 до 100.000 динара јер се оне сматрају корисним животињама с обзиром на то да једу глодаре и тако помажу људима да се ријеше штеточина.

Иако сусрет с њима може бити непријатан, заправо се ријетко завршава нападом змије на човјека.

Уколико немате могућности да их безбједно удаљите, најбоље је да се само склоните уколико вас она плаши и позовете "Ветерину Београд".

Опасне и отровне змије у Београду могу се наћи само нелегално, односно у приватном власништву, а на улицама уколико се деси бијег. Но, дешава се да се и отровнице некад нађу у престоници, али то углавном буде уколико се сакрију у неко возило, па тако буду превезене из подручја која су им природно станиште.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: