Предсједник Србије

Вучић: Посјета Ердогана доприноси стабилности на Западном Балкану

  • 11.10.2024. 13:43

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Вучић је на Инстаграму навео да је посјета једног од најутицајнијих државника савременог свијета, какав је Ердоган, за Србију увијек велика част, а посебно у времену у којем је глобална сцена обиљежена изазовима, како политичким, тако и економским, што додатно наглашава њен значај.

- На политичком плану, ова посјета даје замах јачању односа између наше двије земље, чиме доприноси стабилности на Западном Балкану, региону који је неријетко кроз историју бивао оптерећен сукобима и напетостима, жељан мира и истинског просперитета - навео је Вучић.

Он је истакао да "Турска и Србија имају дугу историју сарадње и да управо овакви сусрети пружају прилику за продубљивање тих веза, посебно у области безбједности и економије".

Вучић је рекао да је економија још један од кључних аспеката Ердоганове посјете.

- Турска је један од најважнијих инвеститора у Србији, а разговараћемо о новим пројектима и улагањима, инфраструктурним пројектима, енергетици и трговинској размјени, што је од огромног значаја за нашу земљу, посебно у овим тешким глобалним економским приликама - рекао је он.

Вучић је нагласио да је зато ова посјета важна за Србију, јер представља значајан корак ка јачању билатералних веза у изазовним временима, јачајући платформу за будући дијалог и сарадњу, као кључних фактора за мир и стабилност на Балкану.

Састанку Вучића и Ердогана претходио је свечани дочек турског предсједника испред Палате Србије.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)