"Пред нама су тешки дани"

Вучић: У самој декларацији пажљиво су биране ријечи, уважени захтјеви из Српске

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 13:03

Још прије 10 година направили смо договор који никад нисмо прекршили, а то је да Србија и Српска, без обзира на то хоћемо ли некад имати различита виђења, да никада не смије да трпи због тога и да у Србији не смије да се чује лоша ријеч о Српској обрнуто

- Није лако послије Милета говорити, почећу од онога што је нагласио као нешто важно. Рекао је важну ствар око које смо се договорили још прије 10 година. Направили смо договор који никад нисмо прекршили, а то је да Србија и Српска, без обзира на то хоћемо ли некад имати различита виђења, најбољим односима, да никада не смије да трпи због тога и да у Србији не смије да се чује лоша ријеч о Српској обрнуто. Поносан сам на то што сам рођен у Београду, а никада ме нисте чули да сам говорио да сам због тога бољи од неког другог. Наш јуначки народ на КиМ никада није и никада неће дозволити да остане без свог имена и своје српске државе ма колико тешко било. Пред нама су тешки дани, и због онога што се збива у свијету", рекао је Вучић.

Предсједник Србије наставио је о Декларацији која ће бити донесена.

- У самој декларацији пажљиво су биране ријечи, ми смо уважили одређене захтјеве Српске јер сматрамо да је то саборност, наша обавеза. Не можемо ми да будемо ти који ћемо увијек људима из Српске да кажемо да боље разумијемо њихове проблеме него они сами. Српски национални интерес је нешто о чему смо говорили исто, а то је и економија. Ми смо то назвали ЕXПО 27, напредак економски сваког нашег човјека и Србије и Српске је од виталног интереса за све нас и то је оно што нам даје снагу. Економија је национални интерес, то је једна од области у којој морамо више да радимо заједно, рачунајући и друге у региону", каже Вучић.


Пратите нас и путем Вибера

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм