Широм Европе

Америчка војска подигла ниво приправности!

  • 01.07.2024. 07:00

Америчке базе, лоциране широм Европе, подигнуле су ниво узбуне "Charlie", пишу "ABC News" и "CNN", позивајући се на неименоване званичнике.

Тај ниво се наређује када се догоди инцидент или се прими обавјештајна информација која указује на вјероватноћу неког облика терористичке акције или циљања на особље или објекте, наводи америчка војска на својој веб страници.

Црногорска полиција саслушала супругу терористе, није ухапшена

Црногорска полиција саслушала супругу терористе, није ухапшена

Највиши ниво "Делта" се примјењује када се терористички напад догодио или је "неминован".

Америчка европска команда (USEUCOM) није потврдила промјену статуса када ју је контактирао АФП, али је истакла: "остајемо на опрезу."

Пентагон у међувремену каже да због комбинације фактора који потенцијално утичу на безбједност припадника америчких служби и њихових породица стационираних у Европи, америчка европска команда удвостручује своје напоре да нагласи опрез током љетних мјесеци.

Стејт Департмент тренутно савјетује америчке грађане у Њемачкој, гдје је сједиште USEUCOM-а, да буду опрезни због тероризма.

Иако није споменута никаква конкретна пријетња, европске нације су у појачаној приправности откако су наоружани нападачи у марту убили скоро 150 људи код Москве.

Француска је такође повећала стање приправности уочи Олимпијских игара у Паризу, док је Њемачка тренутно домаћин Европског првенства у фудбалу, преноси Кликс.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм