Пише Блумберг

Амерички ловци имају новог непријатеља: Авионима Ф-35 пријети милионска штета

  • 03.07.2024. 09:23

Десетине најновијих америчких ловаца Ф-35 могли би да се суоче са милионском штетом због временских услова док чекају закашњелу надоградњу софтвера и хардвера, јавио је Блумберг.

Пентагон ће морати да сноси све потенцијалне трошкове поправке авиона оштећених временским приликама који премашују 100.000 долара по авиону за које је одговоран произвођач „Локид Мартин“, наводи се у извјештају.

Дума упозорава: САД покушавају да изазову рат великих размјера – свијет треба да их постави на мјесто!

Дума упозорава: САД покушавају да изазову рат великих размјера – свијет треба да их постави на мјесто!

„Локид Мартин“ планира да почне да испоручује 75 до 110 авиона овог мјесеца, од којих сваки кошта између 82,5 и 109 милиона долара, преноси Блумберг.

Ловци Ф-35 налазе се на аеродрому у Форт Ворту у Тексасу и чекају надоградњу хардвера и софтвера ТР-3 која је требало да буде завршена у јулу 2023. године, наводи се у извјештају.

Бизарно правдање Бајдена за дебакл у дебати са Трампом

Бизарно правдање Бајдена за дебакл у дебати са Трампом

Док Пентагонова програмска канцеларија за Ф-35 тврди да ниједан од паркираних Ф-35 до сада није оштећен, асфалтни пут на ком се они налазе могао би да се суочи са јаким љетњим олујама са градом и вјетровима до 60 миља на сат, наводи се у извештају.

Крајем јуна, „Локид Мартин аеронаутикс“ је склопио уговор са америчком морнарицом вредан више од 1,5 милијарди долара за пружање веће логистичке подршке и обуке пилота за испоручене борбене ловце Ф-35 Lightning II Joint Strikе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    ''Народ прича (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.