Зачудио призор на глави

Амерички свештеник посјетио воденицу чувеног вампира Саве Савановића

  • 27.09.2024. 14:24

Амерички учитељ и мисионарски свештеник Вилијам Хенри Шонц је одлучио да посјети мјесто Зарожје, познато по чувеној легенди о Сави Савановићу.

Прије два љета посјетио сам Зарожје, Србију, мјесто по коме је настала легенда. Ово је слика испред воденице коју опсједа вампир Сава Савановић. Оригинална воденица се срушила 2012. године, али је касније обновљена. Дрво од оригинала је сложено са стране, а ја сам понио комадић тога са собом. Примјетићете лептирицу на мом шеширу! – објавио је Американац на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук.

Наташа Беквалац позирала у купаћем и показала савршену линију

Наташа Беквалац позирала у купаћем и показала савршену линију

Код многих његових пратилаца је изазвала језу управо лептирица на шеширу која му се појавила и коју је усликао. Неки су чак били толико храбри да кажу како је ово знак да нека “виша сила” још увијек постоји на овом мјесту.

Подсјетимо, легенда о Сави Савановићу датира вијековима уназад, и сматра се да се он након смрти повампирио и прогањао посјетиоце воденице све до 1880. године када је његов гроб пронађен, а вампир убијен. Да је вампир заиста постојао, као доказ наводе баш лептирицу која се, како кажу, некада и данас појави, пише Србија Данас.

Подсјетимо, јавност је чула за ову легенду након приповјетке “Послије двадесет година” Милована Глишићи, по којој је и снимљен филм “Лептирица”, гд‌је се наводи да су из Савиног сандука излетјеле двије лептирице, које су давиле новорођенчад по том дијелу Србије. Од тада је позната воденица, а мјештани и туристи нерадо пролазе поред тог мјеста.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: