Све тежа ситуација по Кијев

Американци пишу: Руси гомилају трупе како би ослободили ова два града!

  • Извор: СРНА
  • 17.10.2024. 10:42

Амерички медији и обавјештајци процјењују да руска група јединица "Центар" има најмање 15.000 војника у резерви за напад на Покровск, те да се Руси спремају да униште преостале украјинске снаге у Курској области.

Додатне снаге, тврде они, командант "Центра" генерал-пуковник Андреј Мордвичев чува за заузимање овог кључног мјеста и заокруживање руске власти у Донбасу, док хиљаде руских војника чека на команду за удар на Суџу.

Амерички магазин "Њузвик" тврди да је руска војска и у Курској области створила ударну "песницу" од најмање 50.000 војника са великим бројем оклопних возила.

Посланик Раде ударио на Зеленског: Ни он не вјерује у побједу Украјине

Посланик Раде ударио на Зеленског: Ни он не вјерује у побједу Украјине

Војни аналитичар Марк Галеоти из британског Краљевског института за одбрамбене студије оцјењује да је квалитет руских јединица значајно побољшан.

Си-ЕН-Ен преноси да ће Руси за који дан ударити управо на Суџу гдје су сконцентрисане главне украјинске снаге.

Амерички институт за проучавање рата наводи да су руске трупе већ на само седам километара од Суџе, а можда и много ближе.

Њемачки војни аналитичар Јулијан Репке сматра да украјинска команда није имала времена да организује одбрану Суџе и околине - наводе војни портали.

Руска војска ослободила четвртину територије коју је Украјина освојила!

Руска војска ослободила четвртину територије коју је Украјина освојила!

Истовремено, бивши замјеник начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине генерал-потпуковник Игор Романенко упутио је апел Украјинцима због погоршавања ситуације на фронту.

"Потребно је преиспитати ситуацију и обуставити непријатељства. Можда у блиској будућности на фронтовима неће бити других опција. Довољну помоћ са Запада нећемо добијати, а сами не можемо да ријешимо овај проблем" - наводи он преко друштвених мрежа.

Руски официр, командант моторизованог батаљона 132. бригаде са позивним именом "Остап", обавијестио је шефа Доњецке народне Републике Дениса Пушилина да је украјинска команда пребацила пук личног обезбјеђења Владимира Зеленског у Торецк /Ђержинск/ у коме Руси контролишу централне дијелове.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.