Снажна олуја

Апокалиптични призори невремена у Емиратима: Снимљена 3 џиновска ''пустињска ђавола''

  • Извор: Курир
  • 23.10.2024. 22:00

Поједини дијелови Уједињених Арапских Емирата данас су били погођени снажном олујом - са више формација налик торнаду које су формиране током невремена.

Кише су захватиле Абу Даби, Шарџу, Рас Ал Хајму и Фуџејру, праћене градом и пустињским олујама. Власти у Абу Дабију су на друштвеним мрежама упозориле становнике на умјерене до јаке кише у Ал Аину, подијеливши савјете о безбједности које би возачи требало да поштују.

Огромни "пустињски ђаволи", који изгледају као торнадо, примијећени су у Калби, Рас Ал Хајму, на видео снимцима које је Национални центар за метеорологију објавио у сриједу. На снимку се може видјети киша која је погодила ово подручје, а снимљене су и огромне формације прашине које се ковитлају широм локације.

На другом видео снимку се може видјети како муња удара у земљу док су се аутомобили заустављали на путу непосредно пред снажну олују. У видео снимку испод види се огроман стуб прашине који се надвија над неким возилима и људима који су се у том тренутку затекли на путу који води до њега.

У ранијој прогнози, Министарство за метеорологију УАЕ је саопштило да ће се влажна ваздушна маса кретати из Арапског мора ка земљи, у четвртак и петак.

Ово ће се преклопити са проширењем слабог система ниског притиска у горњем ваздуху, праћеном релативно хладном ваздушном масом, што ће довести до стварања неких конвективних облака.

Иначе, пустињски ђаво је врста локалног атмосферског вртлога. Формира се у углавном током послеподнева, односно у најтоплијем дијелу дана.

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)