Њемачка

Катарина убила новорођенче јер је мислила да ће јој уништити каријеру у Поршеу

  • 05.07.2024. 20:05

Катарина Јовановић из њемачке покрајине Баден-Виртенберг осуђена је на седам и по година затвора зато што је бацила новорођену кћерку кроз прозор.

Она је починила страшан злочин зато што се наводно плашила да ће јој "дијете уништити каријеру".

Катарина је проглашена кривом за убиство из нехата на окружном суду у Хајлброну прије два дана.

На суду се сазнало да се Катарина прије 10 мјесеци у тајности породила код куће, а потом своју бебу избацила кроз прозор стана на асфалт, са висине веће од три и по метра.

Тијело бебе са сломљеном лобањом пронашли су згрожени пролазници, који су позвали полицију. Јовановићева је на почетку суђења у априлу признала злочин, али није могла то да објасни суду. Тврдила је да није ни знала да је трудна, али ју је тужилаштво теретило за убиство и намјерно прикривање трудноће.

Тужиоци су тврдили да је Јовановићева мислила да ће јој дијете упропастити каријеру као руководиоца у правном одјељењу Поршеа.

"Оптужена није била спремна да своје животне планове, посебно професионални напредак, стави на чекање због детета. То је била њена одлука након што се породила, а критеријуми за осуду за убиство су испуњени”, рекла је јавни тужилац Мареике Хафендоерфер.

Адвокати Катарине Јовановић су тврдили да је ријеч о убиству из нехата јер је бебу случајно испустила из руку, након што се сама породила код куће, а да није ни знала да је трудна.

“Моја клијенткиња није ни знала да је трудна. Када је изненада држала крваву бебу у наручју, била је у изузетној психичкој ситуацији”, рекао је бранилац Малте Хек.

“Била је несрећа, испустила је бебу. Како је дијете пало кроз прозор, биће утврђено”, додаје.

Суд је на крају прихватио блажу оптужбу за убиство из нехата, али ју је осудио на седам и по година затвора, што је више од три године колико је тражила одбрана. Њен правни тим је такође најавио да ће уложити жалбу на пресуду.

Комшије су локалним медијима рекли да нису знали да је Јовановићева чекала дијете.

“Нико није примијетио да је ова жена трудна. Недавно се промијенила и више није разговарала са нама, али смо мислили да је под стресом због посла”, испричале су комшије, пише Дејли мејл.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм