Бијела кућа

Бајден и Нетанијаху о споразуму за прекид ватре и ослобађању талаца

  • Извор: Танјуг
  • 04.07.2024. 21:27

Амерички предсједник Џозеф Бајден и израелски премијер Бењамин Нетанијаху током телефонског разговора размотрили су напоре да се финализује споразум о прекиду ватре између Израела и Хамаса и ослобађању талаца које држе палестински милитанти, саопштила је Бијела кућа.

Бајден и Нетанијаху су такође разговарали о недавном одговору Хамаса, према саопштењу, преноси Ројтерс.

Они су такође поздравили договор да се одржи састанак 15. јула између америчких и израелских тимова за националну безбједност, наводи се у саопштењу.

Нетанјаху сазива хитан састанак

Нетанјаху сазива хитан састанак

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху пренео је Бајдену да је Израел посвећен окончању рата у Појасу Газе "тек након што постигне све своје циљеве", као и да ће наставити индиректне преговоре са Хамасом о ослобађању талаца, саопштила је премијерова канцеларија.

У саопштењу се наводи да су Бајден и Нетанијаху разговарали и о данашњој одлуци Израела да пошаље преговарачки тим да учествује у индиректним преговорима са Хамасом о ослобађању талаца и прекиду ватре у Појасу Газе, пренео је Тајмс оф Израел.

Нетанијаху је честитао Бајдену Дан независности САД, наводећи да без Америке нема слободе у свијету.

Бајден заостаје за Трампом према анкетама

Бајден заостаје за Трампом према анкетама

Бајден је узвратио да "без Израела нема сигурности за Јевреје у свијету", наводи се у саопштењу.

Очекује се да ће шеф Мосада Дејвид Барнеа ускоро отићи на разговоре са Хамасом, јавио је Канал 13.

У међувремену, Нетанијаху је данас сазвао састанак кабинета за националну безбједност како би разговарао о позицији Израела у индиректним преговорима, за које се очекује да почну у наредним данима.

Нетанијаху је раније данас одобрио слање преговарачког тима након што је размотрио Хамасов одговор на најновији приједлог Израела.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.