Интервју за радијску станицу

Бајден поново губи конце: ''Поносан сам што сам прва црна жена''

  • Извор: Агенције
  • 05.07.2024. 07:49

Амерички предсједник Џо Бајден покушао се вратити у живот након дебакла током дебате са Доналдом Трампом радијским интервјуом и учврстити своју позицију у кампањи, пише Њујорк Тајмс, али умјесто тога опет је замуцкивао, борио се наћи фразе и ријечи, а у једном је тренутку изјавио и да је "поносан што је прва црна жена која је служила с црним предсједником".

Интервју је, наводи Њујорк Тајмс, 3. јула дао афроамеричкој радијској ТВ станици Вурд (Wurd) у Филаделфији, а притом се хвалио и именовањем прве црне жене у Врховни суд те, одабиром прве црне жене за потпредсједницу САД-а.

Но, чини се да је притом опет побркао лончиће. Како наводи Њујорк тајмс, предсједник Бајден гријешио је више пута. Погријешио је и тврдећи да је први предсједник из Делавера, заборављајући Џона Ф. Кенедија.

Сви Бајденови наступи биће сада под интензивним надзором, а његови покушаји да увјери амерички народ, странку и донаторе, да је ментално способан водити кампању пред једне од најважнијих предсједничких избора у америчкој историји, засад се не чине нарочито успјешни, пренио је Јутарњи лист.

Коментаришући дебату са Трампом, Бајден је признао да је имао лошу дебату, али је додао да 90 минута на сцени не брише шта је урадио у посљедње три и по године.

Послушајте дио Бајденовог наступа.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)