Ел Хиеро

Бродолом код шпанског острва: Погинуло девет миграната, 48 несталих

  • Извор: Агенције
  • 28.09.2024. 17:39

Најмање девет миграната је погинуло, а 48 се воде као нестали након што се у суботу ујутро преврнуо чамац близу шпанског острва Ел Хиеро, саопштили су спасиоци, наводећи да овај инцидент пријети да постане најсмртоноснији у посљедњих 30 година око Канарских острва.

Хитне службе су успјеле да спасу 27 од 84 мигранта који су покушавали да се домогну шпанске обале, наводи се у саопштењу спасилачке службе и додаје да су бродоломници мигранти из Малија, Маурицијуса и Сенегала, преноси Ројтерс.

Наводи се да је спасилачка служба примила позив са чамца одмах послије поноћи по локалном времену и лоцирала га је на око четири миље источно од острва Ел Хиера, међутим бродић је потонуо током акције спасавања.

"Сви мигранти на броду су се пребацили на исту страну чамца током спасавања, што је довело до његовог превртања и сви су пали у море", рекао је Мануел Барозо, шеф шпанске поморске службе спасавања.

"Вјетровито вријеме и лоша видљивост су додатно отежали спасилачку акцију. Девет тијела је извучено, а хитне службе још увијек трагају за осталима", рекао је Барозо.

Током ноћи до Канарских острва су стигла још три чамца са укупно 208 миграната, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм