Комшијама рекла да су на мору

Четири године живјела са тијелима родитеља које је сама убила

  • Извор: Телеграф
  • 05.07.2024. 18:19

Умјетница Вирџинија Мекало (36) плакала је данас на британском суду у Челмсфорду док је признавала да је отровала свог оца Џона (70) и брутално избола своју мајку Луис (71) у јуну 2019. године.

Дјевојка је брутално убила своје родитеље и годинама скривала њихова тијела у свом дому, док је комшијама рекла да су се "преселили на море".

Вирџинија је током четири године у више наврата лагала забринуте мјештане и љекара опште праксе њених родитеља о томе гдје се налазе, док су се њихова тијела распадала у кући у којој је она наставила да живи.

Комшије су Вирџинију описале као "чудну" и као особу "која се често појављивала да разговара касно увече око 22 часа". Додали су да би им насумично куповала кинеску храну и остављала им је на прагу.

Вирџинија је ухапшена 13. септембра прошле године када су доктори опште праксе њених родитеља алармирали полицију јер се нису појавили у заказаним терминима дужи временски период.

Кћерка је током полицијског испитивања признала да је отровала свог оца лијековима који се издају на рецепт и убрзо након тога избола насмрт мајку.

Њихова тијела је сакрила у спаваћој соби на посљедњем спрату.

Радник у локалној радњи рекао је да Џона и Лоис није видио од пандемије коронавируса, као и да му је Вирџинија рекла да су се преселили на море.

"Сви смо шокирани, нисмо мислили да је способна за ово", рекао је.

Вирџинија ће остати у притвору до наредног рочишта када ће јој бити изречена казна. Планирано је да изрицање казне буде 10. и 11. октобра, пише Дејли мејл.

"У срцу ове истраге су Џон и Лоис – и цијела њихова породица. Поступци Вирџиније су имали значајан и емотиван утицај на породицу и наше мисли данас су прије свега са њима. Веома смо блиско сарађивали са њима и подржавали их од самог почетка док смо утврдили околности око смрти Џона и Лоис и прикупили доказе који су довели до данашњег изјашњавања о кривици", рекла је инспекторка детектив Лидија Џорџ, из Управе за тешке злочине Кента и Есекса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм