Пјонгјанг

Детаљ из споразума Кима и Путина уздрмао свијет: У случају рата...

  • Извор: Агенције
  • 19.06.2024. 12:50

Владимир Путин рекао је данас да Споразум о свеобухватном стратешком партнерству који су данас потписале Русија и Сјеверна Кореја подразумијева пружање обостране помоћи у случају агресије на једну од земаља.

"Данас потписани свеобухватни споразум о партнерству предвиђа, између осталог, пружање узајамне помоћи у случају агресије на једну од страна у овом споразуму", рекао је Путин, преноси агенција РИА Новости.

У том контексту, он је скренуо пажњу на изјаве САД и других земаља НАТО о набавци високопрецизних система дугог домета, авиона Ф-16 и другог сличног наоружања и опреме за ударе на руску територију, наводи руска агенција.

Путин Киму поклонио руску лимузину Аурус

Путин Киму поклонио руску лимузину Аурус

"Ово није само изјава, већ се дешава и све то представља грубо кршење ограничења која су преузеле западне земље у оквиру разних врста међународних обавеза", нагласио је Путин.

Предсједник Русије Владимир Путин и сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун потписали су данас у Пјонгјангу Свеобухватни споразум о стратешком партнерству двије земље.

Руски лидер је раније припремљени документ назвао фундаменталним и напоменуо да ће он представљати основу односа између Русије и Сјеверне Кореје дуги низ година.

Пратите нас и путем Вибера