Француска

Дијете (5) упуцано у главу током потјере

  • Извор: Телеграф
  • 27.10.2024. 13:05

Дјечак који има само 5 година је упуцан у главу након што је у суботу увече више пута пуцано на аутомобил који је возио његов отац. Његов отац је познат полицији због трговине дрогом. Дјечак је био на задњем сједишту аутомобила у близини Рена (Ил и Вилен), на западу Француске.

Према првим информацијама, све се одиграло између 22.00 и 22.30 часова на кружном току у мјесту Паце. Како је саопштило јавно тужилаштво у Рену, отац је одвео сина "код мајке која живи у Везин-ле-Коке". Напуштајући округ гдје живи, „изјавио је да га је прогонило возило и да је скренуо у близини Пацеа”

Према очевој верзији, коју је Ле Парисиен успио да сазна од полицијских и жандармеријских извора, у другом возилу, типа „пежо 3008”, које их је јурило, налазили су се „људи са капуљачама”. У близини овог мјеста су неколико пута отворили ватру „у њиховом правцу”, погодивши пртљажник и задње стакло. На возилу оца дјетета констатоване су бројне рупе од метака, потврђују у Жандармерији.

Најезда отровних риба у Јадранском мору, биће их све више

Најезда отровних риба у Јадранском мору, биће их све више

Отац је, неповријеђен, али „у стању шока“, одмах обавијестио Хитну помоћ, подвлачи полицијски извор и жандармерију, док је друго возило побјегло.

Дијете у тешком стању

Дијете је погођено са „два пројектила у главу“, прецизира замјеник тужиоца Рена Жан-Мари Блин у саопштењу за јавност.

Он је хитно хоспитализован у суботу увече у болничком центру Рен, саопштила је жандармерија. Ове недјеље, јавни тужилац у Рену указује да је дјечак и даље угрожен.

Отворена истрага

Ова потјера би могла бити повезана са пуцњавом у вези са трговином дрогом која се догодила у суботу ујутро у округу Маурепас, гдје отац живи. Према ријечима замјеника тужиоца, истог јутра у овом насељу дошло је до „рафалних паљби“, „гдје је примјећена група мушкараца са капуљачама како кружи, од којих је један носио пушкомитраљез.

Принц Вилијам пружио руку помирења Харију?

Принц Вилијам пружио руку помирења Харију?

Ова пуцњава захтијевала је, према истом извору, „интервенцију РАИД служби и извршено је око двадесетак хапшења која су довела само до провјере идентитета, са изузетком једне особе која је приведена полицији”. У истом насељу, прецизира тужилаштво, „нађен је још један повређен мушкарац, жртва туче”. Он је „тренутно хоспитализован и очекује се да ће ускоро бити саслушан“.

Полицијским службама ДЦОС-а у Рену заплијењена је истрага о оптужби за „покушај убиства од стране организоване банде, са оружјем категорије А, намјерно насиље на састанку са потпуном неспособношћу за рад више од осам дана“.

(Телераф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:45 Највеће битке Другог Свјетског рата (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:05 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:15 Наша Српска (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 17:25 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)