Почињен прекршај

Дипломатски скандал: Министрица у иностранству под ротацијом журила на аеродром

  • Извор: Агенције
  • 25.09.2024. 17:00

Службени возач словеначког министра за дигиталну трансформацију Емилије Стојменове Дух, због саобраћајне гужве на аустријском ауто-путу, упалио је ротационо свјетло, што, како наводе из Министарства спољних послова Словеније, није смјело бити учињено ни под каквим условима.

Ротационо свјетло је упаљено да Стојменова Дух не би пропустила лет са бечког аеродрома за Женеву.

Радар је забиљежио да се аутомобил кретао превише брзо, а у словеначко Министарство за дигиталну трансформацију стигао је захтјев аустријске полиције да буду достављени подаци о возачу који је починио прекршај.

Из Министарства су тада послали допис Амбасади Словеније у Бечу и затражили од аустријских тијела да се уздрже од прогона или кажњавања возача.

Возач службеног возила "био је приморан да упали ротацију" како би Стојменова Дух и делегација стигли на лет јер је службено возило било у застоју на аустријском ауто-путу, наводи се у тексту.

Када је Министарство на овај начин покушало да избјегне казну за пребрзу вожњу, дописом који је потписао државни секретар Аида Камишалић Латифић откривено је да је аутомобил вожен аустријским ауто-путем са укљученом ротацијом, што, према саопштењу Министарства спољних послова Словеније, није допуштено, осим у случају када је словеначко возило укључено у страну чувану колону.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.