Концерт пјевачице Пинк

Дјечак са Дауновим синдромом избачен са концерта јер није сједио на мјесту

  • Извор: Она
  • 19.06.2024. 15:33

Ванеса Вази је одлучила да испуни свом седмогодишњем сину Џесију жељу да види своју омиљену пјевачицу, Пинк. Међутим, оно што је требало да буде предивно вече за њу и њено дијете, убрзо јој је сломило срце, када су избачени након што су платили карте више од 600 евра.

Наиме, Џеси има Даунов синдром и поремећај сензорне интеграције, што му некада отежава да сједи и стоји у једном мјесту.

Како наводи, на концерт је отишла у пратњи другарице, која је сједила једно мјесто поред Џеси. Док је дјечак уживао и играо испред њих уз пјесме предгрупе познате свјетске пјевачице, појавила се група из обезбјеђења која је захтијевала да се придржавају својих мјеста.

Када им је објаснила ситуацију, они су јој одмах понудили да "сједе мирно или да напусте концерт". Како наводи, још четири мушкараца из обезбјеђења су наишла и одвели их када је пјевачица требало да изађе.

- Једва смо чекали јер је то требало да буде посебан тренутак за нас двоје. Нисам тог дана узела његова инвалидска колица, јер је на карти писало да нема складишта за њих. Али, када је у питању сједење на нашим мјестима, Џесију се то није допало. Устали смо поред наших сједишта и ту је Џеси почео да плеше. Нисмо правили проблеме, мој син се само безбрижно забављао. Онда се шест чувара створило код нас који су нам рекли да морамо да сједимо. Када сам објаснила све о Џесијевим инвалидитетом, рекли су да не могу ништа да ураде – или морамо да сједнемо на сједишта или да одемо - рекла је она, пише "Метро".

Госпођа Вази је рекла да им је особље понудило да сједе у звучно изолованој сензорној соби, али се плашили да ће Џеси морати да Пинк гледа на екрану, а да не чује ништа од концерта.

- Био је узнемирен, наравно. Били смо застрашени и док смо одлучили да идемо, око нас је било њих 10 – укључујући обезбеђење, људе у оделима, друге запослене и буквално су нас испратили из зграде као криминалце. Све што Џеси сада има су сећања на мене како сам плакала, била узнемирена и љута и читаво застрашивање и људи који су били нељубазни према нама. Мислим да би Пинк била згрожена када би сазнала - наводи она.

Ова мама је платила посебну карту и за њу дала више од 600 евра, како би Џеси имао приступ салону код позорнице и како не би морао да буде "заглављен" у сједишту све вријеме. 

- Вољела бих да особље одатле има више знања и разумијевања како би подржало све под‌једнако на начин на који могу да се осјећају угодно и пуни подршке без обзира на њихове потребе - каже она.

Портпарол стадиона "Тотенхем Хотспур" рекао је за Метро:

- Свјесни смо жалбе која је објављена на Фејсбуку, а која није директно примљена. Као место које се поноси пружањем потпуно инклузивних садржаја за све, изузетно нам је жао што чујемо да Џеси није уживао у позитивном искуству на концерту у суботу увече.

Након даље истраге, можемо потврдити да је госпођи Вази понуђена помоћ од стране наших тимова за заштиту и добробит током цијеле ноћи концерта, како би Џеси пружио удобно искуство гледања, укључујући приступ нашој намјенској сензорној соби.

Понуде помоћи је одбила госпођа Вази и странка је одлучила да напусти догађај. Иако наши записи показују да је госпођа Вази купила карте преко интернета, ми ћемо директно контактирати госпођу Вази. Безбједност свих учесника догађаја остају наш највећи приоритет.

Мајка је касније на својим друштвеним мрежама објавила слику сина, са великим написом преко: "Опљачкан!!!".

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: