Ужас!

Дјечак се угушио док је у вртићу јео шпагете

  • Извор: Телеграф
  • 16.05.2024. 09:21

Мајка деветомјесечног дјечака из Велике Британије, који је умро након што се угушио храном у вртићу, покушала је да упозори особље да он не може да једе чврсту храну због забринутости да његови оброци нису пасирани, откривено је током истраге.

Мали Оливер Стипер умро је у болници у септембру 2021. године, шест дана након што се задавио храном у вртићу у Кенту. Како преносе британски медији, радница вртића је истовремено четворо дјеце хранила пастом болоњезе, када се мали Оливер задавио.

Оливер је имао само два предња зуба због чега је код куће јео пасиране оброке, преноси Скајњуз.

Радници у вртићу су увјерили његове родитеље да се чврста храна може испасирати прије него што му се да и "претпоставили су" да ће то бити учињено јер он "није у стању да жваће" како треба, речено је на суду.

Међутим, Оливерови родитељи Зое и Луис Стипер постали су забринути када су му једног дана у повраћки нашли комаде ананаса.

Његова мајка је на суду рекла да је намјеравала да подсјети особље вртића да чврста храна није прикладна за њега,.

Размишљала је да одмах пошаље мејл вртићу, али није жељела да буде напорна или да "љуља брод".

"Дали су му воћну салату у вртићу, било је јасно да није пасирана. Рекла сам да ћу разговарати са особљем сљедеће недјеље", рекла је мајка на суду.

Касније једног јутра добила је позив из вртића у којем су јој рекли да је њен син био укључен у инцидент и да се задавио храном.

Када је стигла у вртић, видјела је болничара како трчи са њеним сином у наручју док му је радио компресију грудног коша.

Оливер је одвезен у болницу, али скенер мозга је показао да неће преживјети, и дјечак је умро шест дана касније.

Полиција Кента је истраживала шта се десило, али никакве акције нису предузете.

Родитељи су одлучили да Оливера шаљу у вртић два и по дана недјељно јер је био удаљен само 20 минута од њихове куће и изгледао је као вртић који води породица.

Суђење се наставља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм