Ана Белисарио (20) умрла је 5. фебруара прошле године у болници Сан Рафаеле у Италији након што је доживјела анафилактички шок приликом вечере с дечком у ресторану брзе хране у Милану 26. јануара.
Због смрти 20-годишњакиње покренута је истрага, и то зато што је Ана била алергична на млијечне производе, а послужен јој је десерт тирамису који је био направљен с млијеком, иако је био декларисан као вегански.
Под истрагом за убиство из нехата су двије жене које воде једну посластичарницу, а које су биле одговорне за снабдијевање ресторана с десертима.
Прелиминарна истрага сугерише да су осумњичене помијешале фактуру веганских слаткиша с десертима који садрже млијеко, што је резултирало фаталним исходом за младу жену, пренијеле су су италијанске дневне новине "Коријере дела сера".
У извјештају истраге тврди се да компанија није спријечила мешање двије производне линија у лабораторијској посластичарници, која је у то вријеме снабдијевања 63 италијанска ресторана веганским производом Тирамисун.
У реконструкцији коју су у понедјељак, готово годину дана након Анине смрти, направили тужиоци наводи да није поштовано раздвајање састојака, а да особље није прошло одговарајућу обуку, осим четворосатног курса, преноси "Вечерњи".