Извели лет

Два руска бомбардера код западне обале Аљаске

  • Извор: Анадолија
  • 24.09.2024. 14:23

Два руска стратешка бомбардера Ту-95мс извела су лет изнад неутралних вода Беринговог мора код западне обале Аљаске, саопштило је руско Министарство одбране.

Лет је трајао више од 11 сати, а два борбена авиона, Су-35 и Су-30см, осигурали су заклон стратешким бомбардерима, наводи се у саопштењу.

"Сви летови се обављају у складу с међународним прописима о ваздушном простору", додаје се.

Бомбардери носачи стратешких ракета Ту-95мс дио су авијације дугог домета руских Ваздушно-космичких снага и ваздушне компоненте нуклеарне тријаде која се састоји од авиона, подморница и интерконтиненталних балистичких пројектила.

Американци позвани да напусте Либан

Американци позвани да напусте Либан

Ту-95мс је велики стратешки бомбардер и ракетна платформа са четири мотора на турбоелисни погон. Први пут полетевши 1952. године, Ту-95 је ушао у службу далекометне авијације Совјетског ратног ваздухопловства 1956. године и први пут је употребљен у борбама 2015. године.

Очекује се да ће служити руским ваздухопловним снагама најмање до 2040. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.